Mengukir Senyuman Bersama..

Foto saya
Dungun, Terengganu, Malaysia
Penulisan adalah lebih tajam dari Mata Tajam.. Penulisan aku adalah ikhlas dan tidak mempunyai propaganda tersendiri.. Yang penting aku ENJOY menulis... Selamat Berkenalan Dunia Bloggers!!!

Pengikut

Jumaat, 21 Januari 2011

Berjubah-Jubah.... Lemas...

Jummat pagi....

Dengan bersemangat aku nak pergi joging... Seawal 6.45am aku dah kejutkan adik aku untuk pergi berjoging.. Puas kejutkan last aku plak yang nak tertidow... Mamat ni memang susah sikit nak kejutkan dari tidow... Last bangun jugak dia... Aku suh pergi mandi.. Punyalah malas dia nak mandi.. Berkilo2 ayat aku bagi last2 aku wat diam then baru dia pergi mandi... Aku ingatkan dia nak pergi joging last dia pergi sambung tidow balik hampeh.. Nasiblah sedara aku nak ikut pergi joging... Malas nak tunggu budak manja ni aku pun pergi jer...

Sampai jer kat trek joging mood aku terus DOWN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Habis!!!!! Totally habis!!! Mana taknya... Penuh trek joging tu dengan gadis SEMASA yang berselendang BESAQ2... Bukan pasal selendang ke apa tapi pasal attitude diaorang.. Joging berpuak2... Tu yang buat aku naik hangin tu.. Trek tu akan penuh dengan dia dan kawan2 dia jer.. 5-7orang satu group.. Kita yang solo ni memang naik menyampah sebab nak kene mintak laluan dengan diaorang...

Naik minyak RON97 aku, terus malas nak berjoging... Duduk melepak sambil tengok minah2 tu berjoging-dgn marah-... Sesambil tu mata sedang melilau mencari "insan" seorang ni.. Janji nak datang joging jugak... Sambil mulut merapu dengan sedara ku, mata tetap focus pada pergerakkan.. Puas aku misscall dan menghantar SMS.. namun tidak terjawab.. Tiba2 mata aku terpana pada gelekkan seseorang.. Iya!!! Memang aku kenal dengan lenggokkan itu.. Aku terus bersembunyi... Firasat aku memang benar, dia menuju ke motorsikalnya dan mengambil HP dan terus menghubungi aku... Aku takleh nak jawab time tu sebab sibuk nak gelak.. Last2 aku menonjolkan juga diriku dan dirinya ternampak akan penampakkan diri ku...

Kita bertiga pun merapulah.. Sebenarnya aku ni jenis segan sikit.. Ala2 xpandai nak bercakap.. Merapu jer kerja kitaorang.. Aku dan sedara aku ni jadik tukang karut, then dia jadi tukang gelak.. Tiba2 kitaorang terjumpa kunci motorsikal.. ingat dah nak pergi makan Nasi Lemak Kangkung tapi terpaksa melepak lagi sambil menunggu siapakah gerangan insan yang kehilangan kunci motor itu... tup2 datanglah sorang mamat ni ke motornya sambil meraba2 poket seluar, and then sedara aku terus menghulurkan kunci kepada dia.. baikkan kitaorang!! hahahaha... then Nasi Lemak time!!! Abes makan.. Ronda2 jap.. Balik then tidow.. Bangun2 je dah MALAM............ Aiseh sambung balik tidow jelah nampaknya.. Cutilah katakan...

1 comments:

marhafiza berkata...

hahahaha...kat sekolah cikgu tak ajar ek eja jumaat cmne?
cian pulak.....