Mengukir Senyuman Bersama..

Foto saya
Dungun, Terengganu, Malaysia
Penulisan adalah lebih tajam dari Mata Tajam.. Penulisan aku adalah ikhlas dan tidak mempunyai propaganda tersendiri.. Yang penting aku ENJOY menulis... Selamat Berkenalan Dunia Bloggers!!!

Pengikut

Selasa, 28 Disember 2010

HosssssPPPitaLLLLL!!!

Menyampah betul aku dengan Sister kat Hospital Dungun semalam. Bukan main kurang hajar lagi dengan pesakit. Orang dah tengah sakit tapi tak pandai nak berbudi bahasa kalau aku, aku sound je, ingat tinggi sangat ke dia tu nak kata orang macam tu... Aku dah komplain kat Hospital Dungun pasal Sister Kerek ni.. Jangan main2 dengan aku, terus aku kasi kaw2 punye pendapat.

Al-Kisahnya macamni, semalam family aku dengan sepupu aku keluar membeli barangan persiapan untuk sesi sekolah yang bakal terbuka beberapa hari je lagi. On the way balik rumah, sepupu aku ni mengadu sakit dada takleh nafas, so my sis ingatkan dia bergurau, so just ignore jelah, dia plak cakap main2, nak mati malam ni katanya, lagilah my sis and my mum buat dono jer.. Sampai kat umah dia dah takleh bangun, lemah longlai.. So terpaksalah angkat dia ke atas rumah, dah letak ubat tapi still tak elok.. Nak kata asthma cuma aku je yang ada asthma, so decide bawak dia pergi HOSPITAL DUNGUN. Dah sampai, terus Imran dibawa ke ICU -Intensive Care Unit- a.k.a Wad Kecemasan..Keadaannya 6O-4O ar leh katakan. So aku pun, register lah dia, tetiba aku terdengar bunyi pekikan SISTER BANGANG tu, "Hoi, awak datang kat tempat saya kene ikut cara saya jangan nak memandai2 buat itu ini".. What THE FUC* for the SISTER BABI tu.. Aku pun dengan meluat menyound SISTER JAHANAM tersebut.. "Wei, mung sedor dok orang tengoh sakit, guaner yang dok reti base ngat, rasa tinggi doh pangkat mu tu?, ke mu rasa mu tu boss sini, base BODO, ce cakap molek dokleh, aku hok dok sakit pun naik angin dengor, kang aku bagi buah freekan.." Begitulah, aku mengatakannya dengan nada JACKLYN VICTOR dan semua orang tengok jer... Peduli ape aku...

Pastu adelah dua orang sister datang pada aku, menenangkan keadaan, sejuk sikit dengan percakapan diaorang, yang SISTER SIAL tu dah keluar sebab aku dah cabut kemaluannya.. Imran pun diberikan bantuan pernafasan dimasukkan air ke dalam tubuhnya, aku yang berdiri tiba2 terasa lemah jua, tetibe dapat serangan asthma.. mengigau aku mencari kerusi untuk duduk bagi meredakan asthma.. dahlah inhealer tak bawak.. sioot jer.. hampir sejam jugak dalam keadaan macamtu, tiba2 aku terpandang doktor yang aku kenal, ape lagi meluru aku pergi pada doktor tu bukan nak bagitahu aku asthma tapi aku melaporkan pasal SISTER KURANG HAJAR tu.. lastly doktor tu suh tulis, aku pun tulis panjang lebar kat atas kertas tu siap NAMA dia lagi aku tulis.. Hurm...Puas hati aku.. dengan cara tu aku harap, dia diambil tindakan sepatutnya..

By the way, back to Imran, dia dah sedar and dibenarkan pulang, so aku hantar dia balik umah, dan aku balik umah dengan keadaan masih Ber-Asthma, sakit hati punya pasal sampai lupa ASTHMA.. Balik, aku tak tidow lagi, buat laundry, basuh pinggan mangkuk dulu, kemas dapur then baru aku tidow... Hampir jam 2 baru aku tidow... Tu pun tak lena coz adik aku berdengkur macam2 lagu.. tertidow juga akhirnya..... ~~the end...........

2 comments:

ainaa.syafiqah27 berkata...

good boy.. hehehe... mmg ptut pown sister 2 kene sound..

zachosmee berkata...

hahahaha.. M.A tu jahat sangat~~